HÄSTALLERGIKERN SOM BLEV HÄSTMASSÖR

Kärleken till hästar föddes redan när Maria var barn men eftersom hon alltid haft pälsdjursallergi så fick hon nöja mig med planscher i flickrummet (Orup fick vara med på ett hörn- men annars var det bara djur...) och astmaattacker efter cirkusbesök och ponnyridning. Klipp till 2005 när hon vågade sig på en turridning på islandshästar och insåg att det fanns en möjlighet att börja med ridning då hon inte fick några känningar.

Det hon inte visste då var att 25 års uppdämd längtan efter att få vara med djur och framförallt hästar skulle slå till med full kraft..

Maria började omedelbart att gå på ridlektioner och tog turridningar så ofta hon kunde. Lektionerna hölls utomhus och jag beväpnade mig med handskar och i värsta fällperioden även munskydd. Sakta men säkert sensibiliserade jag mig själv och blev mer och mer tålig för allergenet i pälsen.

Under åren har hon lämnat islandshästarna och under en tuff period då Maria var sjukskriven hittade hon ett stall som hade Basjkirhästar som anses vara allergivänliga. Där fick Maria chans att återhämta mig och spendera många timmar i skog och mark tillsammans med hästarna.

2016 blev drömmen sann om en egen häst och nu kan hon inte se ett liv utan hästar.

Maria påbörjade utbildningen till Hästmassör och Equifysioterapeut på Axelsons Animal Massage School under hösten 2018 och blev diplomerad i decemeber 2019. Därefter har hon fortsatt studera och jobba med hästars välmående.

Under våren 2020 råkade Maria ut för en fraktur i handen och det resulterade i att hon äntligen tog tag i de tankar hon haft om ett digitalt projekt kring hästens hälsa.

Hållbara Hästar lanserades och hennes digitala kurser rullar ut på löpande band och är väldigt populära. Det finns stora planer framöver om att utveckla konceptet och tjänsterna som erbjuds. 

Regrow Hemsida